Melisos Makaronai su Sūriu

1 puodelis makaronų

1 valgomasis šaukštas margarino arba sviesto

1 valgomasis šaukštas miltų

1 ¼ puodelio pieno

2 puodeliai čederio sūrio

Mac & Cheese

Išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakuotės. Ištirpinkite sviestą ir įmaišykite miltus. Įmaišykite pieną, nuolat maišykite, kol mišinys sutirštės. Maišykite, kol išsilydys ir sūris. Ištepkite aliejumi ar sviestu kepimo indą ir sumaišykite makaronus su sūrio padažu. Kepkite 180˚C temperatūroje 20 minučių. Melisa tai daro 23x33cm troškinimo inde, todėl apytiksliai trigubina šį receptą.

 

Makaronų ir sūrio drėkinimas:

1 žingsnis: įkaitinkite orkaitę iki 180˚C

2 žingsnis: dėkite liofilizuotą patiekalą į indą, skirtą kaitinti orkaitėje. Įpilkite šiek tiek vandens, kad makaronai atsidurtų vandenyje, tačiau nebūtų panardinti. (Jei bus būtina, vėliau visda galite įpilti daugiau vandens.)

3 žingsnis: uždenkite aliuminio folija.

4 žingsnis: uždengtą indą su makaronais įdėkite į orkaitę maždaug 15 minučių.

5 žingsnis: nuimkite foliją ir išmaišykite. Jei makaronai nėra visiškai paruošti, pakeiskite foliją ir dėkite indą atgal į orkaitę. Jei reikia, įpilkite dar vandens.

6 žingsnis: kai makaronai visiškai paruošti, nuimkite indo dangtelį ir mėgaukitės.

Taip pat galite makaronus sudrėkinti mikrobangų krosnelėje vadovaudamiesi panašiais principais, kaip nurodyta aukščiau, išskyrus aliuminio foliją. Tiesiog įpilkite vandens, įdėkite į mikrobangų krosnelę, kaitinkite ir išmaišykite, uždenkite valgį dangčiu arba plėvele ir leiskite susidariusiam garui pilnai sudrėkinti makaronus. Pakaitinkite arba pridėkite dar reikiamą kiekį vandens, kol maistas bus visiškai rehidratuotas.

Esant kritinei situacijai, jei negalite naudoti vyryklės ar mikrobangų krosnelės, tiesiog įpilkite verdančio vandens (galima padaryti tiesiogiai „Mylar“ maišelyje). Uždarykite maišelį arba uždenkite valgį dangčiu ir leiskite susidariusiam garui makaronus visiškai sudrėkinti. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens, iki kol jie bus visiškai rehidratuoti.

Skanaus!

 

Palik komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *