Patiekalas: TERIYAKI KALAKUTIENA SU RYŽIAIS

KAIP LIOFILIZUOTI KALAKUTIENOS PATIEKALUS

Jei matėte Freezedryingmama youtube kanalą, žinote, kad man patinka maistas. Patinka daug maisto. Tiesą sakant, antroje vietoje po veteranų dienos, mano mėgstamiausia šventė yra Padėkos diena, nes švęsdami turime sėdėti, valgyti ir būti dėkingi. Aš galiu tai padaryti. Lengva. Be to, aš mėgstu gaminti!

Vieną iš mano mėgstamiausių patiekalų taip lengva pagaminti, kad net beprotiška.

Mes tai vadiname Teriyaki kalakutienos ryžiais. Aš žinau! Tai taip originalu. Girdžiu, kad esate sužavėti.

Tiesą sakant, buvau nustebusi, kad taip gerai pavyko. Teriyaki padaže ir ananasuose (ypač konservuotuose ananasuose) yra daug cukraus.

Anksčiau ryžius liofilizavau tik vieną kartą, todėl nežinojau, kaip jie sušals, kai bus sumaišyti su tiek daug kitų angliavandenių. Tiesą sakant, labai džiaugiuosi, kad viskas gerai pavyko. Kuo greičiau pagaminsiu daugiau šio patiekalo.

INGRIDIENTAI:

Kalakutienos likučiai (man liko apie 2,5 kg visų rūšių mėsos)

Dvi skardinės konservuotų ananasų gabalėlių, nusausintų (sultis atidėti)

Teriyaki padažas

Ilgagrūdžiai rudieji ryžiai

KRYPTIS:

Man patinka ilgagrūdžiai, nes jie sveikesni. Džiovinant šalčiu, aš visada stengiuosi galvoti, kokia bus nauda iš daikto. Jei kam nors prireiktų valgio, ne mano šeimai, norėčiau įsitikinti, kad tai yra geriausia, ką galiu duoti. Šis patiekalas pasiteisintų, o aš jausčiausi geriau patiekdama jį kam nors, kuriam to reikia, įvairiais būdais patenkindama mitybos poreikius – baltymų, angliavandenių ir skonio.

KAIP PARUOŠTI RYŽIUS LIOFILIZAVIMUI

Keturi puodeliai ilgagrūdžių rudųjų ryžių inde su atidėtomis ananasų sultimis ir vandens skirtumu plius aštuoni puodeliai vandens, 1/8 puodelio aliejaus ir druskos bei pipirų pagal skonį. Uždenkite indą aliuminio folija ir pašaukite į iki 180 laipsnių C įkaitintą orkaitę pusantros valandos arba kol ryžiai suminkštės.

Kai ryžiai išvirs, suberkite visus ryžius į didelį dubenį ir sudėkite kąsnio dydžio kalakutienos gabalėlius, nusausintus ananaso gabalėlius ir padažą. Sumaišykite. Dar pamaišykite. Tada supilkite jį ant padėklų. Paprastai aš pripilu šiek tiek daugiau, negu yra padėklų sienelių viršus. Nesuploju. Tiesiog nuimkite didelį perviršį ir lengvai išlyginkite.

AR REIKIA PRIEŠ LIOFILIZUOJANT KALAKUTIENĄ SU RYŽIAIS IŠ ANKSTO UŽŠALDYTI

Netyčia iš anksto užšaldžiau šį patiekalą, nes buvo vėlus vakaras ir aš bandžiau jį išsaugoti. Nenorėjau leisti jam išdžiūti. Taigi, neturėdama vietos šaldytuve, sudėjau jį į padėklą ir įdėjau į šaldiklį. Tikrai užšaldyčiau dar kartą.

KIEK TRUNKA IŠLIOFILIZUOTI TERIYAKI KALAKUTIENĄ IR RYŽIUS

Teriyaki kalakutienos ir ryžių su ananasais džiovinimas šalčiu užtruko 48 valandas ir 32 minutes, kol visi keturi padėklai išdžiūvo mano vidutinio dydžio liofilizatoriuje.

Keista, bet patiekalas atsitraukė nuo padėklo kraštų, kai procesas pasibaigė. Taip nutinka ne kiekvieną kartą, bet tai buvo geras rodiklis, kad gavosi geras rezultatas.

Pažiūrėkite, koks jis kietas!

Pažiūrėkite, koks jis storas. Linija išilgai lėkštelės lūžta yra dantyta dėl maisto gabalėlių.

Pažvelkite į kalakutieną! Taip pat galite naudoti vištieną.

KAIP ATGARYTI ŠALČIU DŽIOVINTĄ TERIYAKI KALAKUTIENĄ IR RYŽIUS

Šis patiekalas nėra iš tų, kurių skonis toks, koks yra. Yra kažkas keisto, kai ryžiai atsinaujina jūsų burnoje.

Tačiau! Įdėkite patiekalą į ketaus indą, įpilkite lygiomis dalimis vandens ir liofilizuoto patiekalo ir leiskite sušilti. Minutės. Jūs netgi galite tiesiog įpilti verdančio vandens (vėlgi lygiomis dalimis). Toliau pilkite vandenį, kol gausite reikiamą tekstūrą. Man patinka tirščiau, bet mano vyrui patinka gan skystai.

KAIP AŠ LIOFILIZUOJU TERIYAKI KALAKUTIENĄ IR RYŽIUS?

Daugelis žmonių mano, kad džiovinimas šalčiu patiems yra beveik neįmanomas. Tai toli gražu nėra tikrovė. „Harvest Right“ palengvina džiovinimą šalčiu namuose. Jie gamina kelių skirtingų dydžių liofilizatorius, kurie atlieka viską, ką reikia, išskyrus paruošimą ir pakavimą.

Dabar spręsti tau.

Visam šio recepto liofilizavimui naudojome vidutinio dydžio šalčio džiovintuvą. Galite patikrinti Harvest siūlomus dydžius mūsų e-parduotuvėje www.freezedry.lt .

Šis įrenginys pirmiausia užšaldo produktus ant nerūdijančio plieno padėklų iki -41 laipsnio ar žemesnės temperatūros. Tai trunka apie 10 valandų.

Tada įsijungia vakuuminis siurblys ir sukuria vakuumą būgno viduje. Tai yra džiovinimo etapas, kuris padidins ir sumažins padėklo šilumą iki gana šiltos temperatūros. Dėl to šaldyti produktai išskiria juose esantį vandenį garų pavidalu. Vakuumas siurbia drėgmę į būgną. Tai susikaupia ledo pavidalu ant vidinių būgno sienelių.

Tada yra galutinis džiovinimas, kuris iš esmės yra tas pats, bet skiriasi laikas bei temperatūros.  Ir pabaiga!

KOKIUS NUSTATYMUS NAUDOTI GAMINANT LIOFILIZUOTĄ KALAKUTIENĄ IR RYŽIUS?

„Harvest Right“ šalčio džiovintuve – tai veikia su visais dydžiais – padėjęs padėklus būgno viduje ant lentynų, uždarau stiklą ir priveržiu rankenėlę, užrakinu. Kompiuterio jutikliniame ekrane pasirinkau START > CONTINUE. Įvedęs šiuos nustatymus ir įsitikinęs, kad nutekėjimo vamzdelis uždarytas, nuėjau. Ištraukiau galutinį patiekalą po 48 valandų.

Palik komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *