Straipsniai

TRAŠKIOS DARŽOVĖS: DŽIOVINIMAS ŠALČIU IR ATIDRĖKINIMAS

Rudenį dauguma sodininkų susiduria su nemažu daržovių ir vaisių kiekiu, kurį ne taip paprasta realizuoti ar suvartoti. Dažniausiai jie pasitelkia konservavimą arba šaldiklį. Žinoma, paprastos konservuotos ar šaldytos daržovės ar vaisiai praranda ir savo pirminę struktūrą ir konsistenciją. Jei turėtumėte Harvest Right namų šalčio džiovintuvą galėtumėte džiovinti šalčiu tiek šviežias, tiek paruoštas daržoves. Jei planuojate Skaityti toliau

ČILI SRIUBOS LIOFILIZAVIMAS

Čili sriuba – tai vienas iš tų patiekalų, kurie niekada nenusibosta. Nenusibosta ir eksperimentuoti su jų skoniu. Žiemą daugelis mėgsta tirštas, mėsiškas, aštrias čili sriubas, kurios sušildo iš vidaus. Pavasarį ieškome lengvesnių receptų – pakeisdami smulkintą jautieną – kalakutiena, kepsnio griežinėlius – daržovėmis, pvz. paprikomis, kukurūzais, aguročiais ar cukinija. Ką benuspręstumėte, visa tai puikiai sudžiovinsite Skaityti toliau

ŠALČIU DŽIOVINTO MAISTO SAUGOJIMAS

Liofilizuotas maistas gali būti laikomas iki 25 metų. Jo galiojimo laikas priklauso nuo laikymo sąlygų ir būdo. Štai pagrindiniai tinkamo šalčiu džiovinto maisto saugojimo principai, kad jis išliktų šviežias ir tinkamas naudojimui, kai jo prireiks: Įsitikinkite, kad jis yra pilnai sausas Išėmę maistą iš liofilizatoriaus atlaužkite didelį gabalą ir perlaužkite jį pusiau. Patikrinkite, ar pačiame Skaityti toliau

Šalčio džiovintuvas – geriausias grilio draugas

Vos tik išmoko įžiebti ugnį, žmonės ją naudojo maisto gaminimui. Maisto gaminimas virš ugnies tai tiesiog dalis to, kas daro mus žmonėmis, tai dalis evoliucijos ir paprasčiausiai taip tiesiog skaniau. Dėl šių priežasčių medžio granulių griliai, tokie kaip Traeger ar Kamad griliai tapo tokie populiarūs. Barbekiu mėgėjai sutaria, kad jie tiesiog dievina tą nepakartojamą grilyje Skaityti toliau

ŠALČIU DŽIOVINTŲ PATIEKALŲ, DUONOS IR KEPINIŲ ATIDRĖKINIMAS

Harvest Right liofilizatoriai lengvai sudžiovina visą pagamintą patiekalą net vieno ciklo metu. Skirtinguose padėkluose galite sudėti skirtingos rūšies maistą (arba net tame pačiame padėkle), nes skoniai nepersiduos. Yra tik kelios išimtys: svogūnus, česnakus ir jelapeno pipirus geriau sudėkite atskirai. Taigi, galite šalčiu džiovinti visus savo maisto likučius vienu kartu. Pvz.: mėsos kepsnys, bulvių piure, troškintos Skaityti toliau

Šalčiu džiovintų kiaušinių atidrėkinimas

Įmuškite į indą kiaušinius, išplakite ir supilkite į padėklą. Po proceso sutrinkite iki miltelių, o norėdami atidrėkinti, tiesiog užpilkite trupučiu vandens. Galima taip pat iškepti plaktos kiaušinienės ir tada sudžiovinti šalčiu. Galite pridėti kumpio ir sūrio. Norėdami valgyti, tiesiog įpilkite truputį vandens ir pašildykite mikrobangų krosnelėje arba keptuvėje.  

Šalčiu džiovintų pieno produktų atidrėkinimas

Šalčiu džiovinti pieno produktai yra vienas iš universaliausių ingredientų jūsų sandėliuke. Juos ne tik lengva liofilizuoti, bet ir labai paprasta atidrėkinti bei panaudoti maisto gamyboje. Pvz. jogurtas turi daug baltymų, taigi pridėję jo į pusryčių košę, gausite papildomą maistingą ingredientą. Todėl jogurto lašeliai yra taip mėgstami. O jei dar nebandėte šalčiu džiovintų ledų, tai dabar Skaityti toliau

Šalčiu džiovinti obuoliai

Obuolių išsaugojimas per žiemą jų nekonservuojant yra įmanomas. Reikalinga tik speciali patalpa su tinkamu temperatūros ir drėgmės režimu. Tada galite mėgautis šviežiais obuoliais ir žiemos viduryje. Jei pastovaus režimo palaikyti negalite, obuoliai gali apvysti (taip netekdami ir dalies savo maistinių savybių ir skonio) ar net pradėti pūti. Galima obuolius džiovinti. Tačiau dėl proceso metu naudojamos Skaityti toliau

1 2