PANAUDOKITE SAVO LIOFILIZATORIŲ SAUSŲJŲ MARINATŲ MĖSAI PARUOŠIMUI

white freeze dryer with a background of spices, spiced meat, and spiced meat on a grill

Geram steikui, kad jis būtų fantastiškas, dažniausiai pakanka tiesiog druskos ir pipirų. Tačiau yra mėsos rūšių, kurios nėra tokio išskirtinio skonio. Jos tarsi tuščios drobės, suteikiančios galimybę pasitelkti savo kūrybingumą gaminant sausąjį marinatą. Sausas marinatas – tai prieskonių, cukraus, sutrintų sausų daržovių ir žolelių mišinys, skirtas mėsos įtrinimui prieš kepimą. Yra įvairių receptų, tačiau geriausių marinatų pagrindiniai akcentai – tai saldumas, pikantiškumas ir aštrumas.

Saldumas – tai rudasis cukrus.

Pikantiškumą galima išgauti panaudojant liofilizuotas ir sutrintas tam tikras žoleles ir svogūnus.

Puikus būdas aštrumui pridėti – tai šalčiu džiovintų ir sutrintų įvairių pipirų mišinys.

Nepamirškite, kad druskos į marinatus nemaišome. Druska mėsą geriausia pabarstyti prieš marinatą. Taip ji geriau įsigers į mėsą. Taip pat bus lengviau kontroliuoti sūrumą.

Kai tik sumaišote cukrų, prieskonius bei šalčiu džiovintas ir sutrintas žoleles bei daržoves, esate pasiruošę mėsos marinavimui. Kad neužterštumėte marinato, kadangi dirbate su žalia mėsa, šaukšteliu pasemkite reikiamą kiekį. Niekada nepalikite jau panaudoto marinato likučių kitam kartui. Viena ranka barstykite, o kita ranka įtrinkite mėsą. Tada leiskite mėsai pastovėti bent kelias valandas, o geriausiai per naktį šaldytuve. O tada kepkite ir ragaukite.

Kai marinatą ruošiate su liofilizuotomis žolelėmis ir daržovėmis, jis būna daug kvapnesnis ir išraiškingesnio skonio, lyginant su tuo, kai naudojamos paprastai džiovintos žolelės ir kiti priedai. Be to, gamindami patys, žinosite, ką įdėjote ir kad ten nėra papildomo kiekio druskos ar kitų priedų.

Palik komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.