ŠALČIU DŽIOVINTO MAISTO SAUGOJIMAS

Liofilizuotas maistas gali būti laikomas iki 25 metų. Jo galiojimo laikas priklauso nuo laikymo sąlygų ir būdo. Štai pagrindiniai tinkamo šalčiu džiovinto maisto saugojimo principai, kad jis išliktų šviežias ir tinkamas naudojimui, kai jo prireiks:

  1. Įsitikinkite, kad jis yra pilnai sausas

Išėmę maistą iš liofilizatoriaus atlaužkite didelį gabalą ir perlaužkite jį pusiau. Patikrinkite, ar pačiame centre nėra ledo gabalėlių arba ar palietus liežuvio galiuku jis nėra vis dar šaltas. Jei nėra, vadinasi jau pakankamai sausas. Džiovinimas šalčiu pradedamas nuo maisto išorės link vidaus, tad jei centrinė jo dalis dar šalta ar dar vis turi ledo gabalėlių, dėkite maistą atgal ir užstatykite trumpą džiovinimo ciklą. Nesirūpinkite, kadangi pats šalčio džiovintuvas viską palengvins ir paklaus jūsų, ar dar reikalingas papildomas džiovinimo laikas.

freeze dried peach slices

  1. Užsandarinkite

Sudėkite šalčiu džiovintą maistą į sandarią pakuotę. Kitu atveju jis prisigers drėgmės ir bus sugadintas.

  • Jei norite 25 metų galiojimo laiko, Mylar maišeliai būtų vienas iš paprasčiausių ir pigiausių pasirinkimų. Įdėkite deguonies absorberį, kad būtumėte tikri jog maišelyje likęs deguonis per laiką nesugadins jūsų maisto. Tuomet tiesiog užlituokite maišelį su impulsiniu lituokliu arba tiesiog karštu lygintuvu.
  • Vakuumuoti plastikiniai maišeliai – taip pat geras pasirinkimas (išskyrus mėsą ar kitus baltyminius produktus). Maistui, kurį valgysite netolimoje ateityje, puikiai tiks užsukami sandarūs stiklainiai. Jei planuojate šiuos produktus laikyti ilgiau, nepamirškite deguonies absorberių.
  • Paprasti, sandarūs, užsukami ar užspaudžiami stiklainiai puikiausiai tiks įvairiems užkandžiams: vaisiams, uogoms, daržovėms, jogurtui ar net sūrio pyragui ar ledams. Juos galėsite laikyti sandėliuke kelis mėnesius net ir be deguonies absorberių. Tik nepamirškite užsandarinti stiklainio po to kai pasiimsite kelis gabalėlius paskanauti.

freeze dried banana slices in a jar

Palik komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *