TRAŠKIOS DARŽOVĖS: DŽIOVINIMAS ŠALČIU IR ATIDRĖKINIMAS

Rudenį dauguma sodininkų susiduria su nemažu daržovių ir vaisių kiekiu, kurį ne taip paprasta realizuoti ar suvartoti. Dažniausiai jie pasitelkia konservavimą arba šaldiklį. Žinoma, paprastos konservuotos ar šaldytos daržovės ar vaisiai praranda ir savo pirminę struktūrą ir konsistenciją.

Jei turėtumėte Harvest Right namų šalčio džiovintuvą galėtumėte džiovinti šalčiu tiek šviežias, tiek paruoštas daržoves. Jei planuojate vėliau jas atidrėkinti, rekomenduojame daržoves prieš džiovinant šalčiu blanširuoti. Tai padės atgauti pradinę tekstūrą. Bet kokiu atveju tiesiog paskleiskite savo daržoves (pvz. brokolius, žaliąsias pupeles ar briuselio kopūstus) ant padėklo ir nustatykite standartinį ciklą. Pasibaigus procesui, laikykite jas sandarioje pakuotėje (pvz. Mylar maišelyje su deguonies absorberiu), kad jos neprisigertų drėgmės ir oro.

green beans on a freeze dryer tray

broccoli on a freeze dryer tray

Kai norėsite šias daržoves vartoti, atidrėkinkite su karštu vandeniu ar tiesiog suberkite į padažą, gaminamą ant viryklės. Taip galėsite mėgautis savo daržovių šviežumu ištisus metus. Norėdami sveikesnio traškučių pakaitalo, apipurkškite savo mėgiamų daržovių griežinėlius alyvuogių aliejumi ir prieskoniais, ir iš parduotuvės traškučių pirkti nereikės.

sliced brussels sprouts

Palik komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *