Straipsniai

MAISTAS NENUMATYTIEMS ATVEJAMS ŽIEMĄ

Kaip sakoma – žiema artėja. Paskutinės dvi žiemos buvo kaip reta atšiaurios. Net ir tos, be sniego, buvo pakankamai šaltos, kad susidarytų ledas, nepalankios oro sąlygos. Spėlioti dar anksti, tačiau niekas nežino, ar sulauksime pavojingų šalčių, daug sniego. Sniegas ir šaltis reiškia elektros tiekimo sutrikimus, ilgesnį buvimą namuose. Kai nėra galimybės nuvykti į parduotuves, tenka Skaityti toliau

LIOFILIZATORIUS – UŽIMTOS MAMOS PAGALBININKAS

Užsiėmusi trijų vaikų mama Brigita tikrai žino, kaip taupant savo laiką už prieinamą kainą pamaitinti savo šeimą. Greitasis maistas toks, kaip aliejuje kepti vištienos kepsneliai su bulvytėmis tikrai neatitinka sveikos mitybos principų. Tad turbūt dažna šeima susiduria su sunkumais, kai reikia suderinti finansines galimybes, sveikos mitybos principus ir laiką, ypač šiuolaikiniame aktyviame pasaulyje. Būtent dėl Skaityti toliau

PANAUDOKITE SAVO LIOFILIZATORIŲ SAUSŲJŲ MARINATŲ MĖSAI PARUOŠIMUI

Geram steikui, kad jis būtų fantastiškas, dažniausiai pakanka tiesiog druskos ir pipirų. Tačiau yra mėsos rūšių, kurios nėra tokio išskirtinio skonio. Jos tarsi tuščios drobės, suteikiančios galimybę pasitelkti savo kūrybingumą gaminant sausąjį marinatą. Sausas marinatas – tai prieskonių, cukraus, sutrintų sausų daržovių ir žolelių mišinys, skirtas mėsos įtrinimui prieš kepimą. Yra įvairių receptų, tačiau geriausių Skaityti toliau

TRAŠKIOS DARŽOVĖS: DŽIOVINIMAS ŠALČIU IR ATIDRĖKINIMAS

Rudenį dauguma sodininkų susiduria su nemažu daržovių ir vaisių kiekiu, kurį ne taip paprasta realizuoti ar suvartoti. Dažniausiai jie pasitelkia konservavimą arba šaldiklį. Žinoma, paprastos konservuotos ar šaldytos daržovės ar vaisiai praranda ir savo pirminę struktūrą ir konsistenciją. Jei turėtumėte Harvest Right namų šalčio džiovintuvą galėtumėte džiovinti šalčiu tiek šviežias, tiek paruoštas daržoves. Jei planuojate Skaityti toliau

ČILI SRIUBOS LIOFILIZAVIMAS

Čili sriuba – tai vienas iš tų patiekalų, kurie niekada nenusibosta. Nenusibosta ir eksperimentuoti su jų skoniu. Žiemą daugelis mėgsta tirštas, mėsiškas, aštrias čili sriubas, kurios sušildo iš vidaus. Pavasarį ieškome lengvesnių receptų – pakeisdami smulkintą jautieną – kalakutiena, kepsnio griežinėlius – daržovėmis, pvz. paprikomis, kukurūzais, aguročiais ar cukinija. Ką benuspręstumėte, visa tai puikiai sudžiovinsite Skaityti toliau

ŠALČIU DŽIOVINTO MAISTO SAUGOJIMAS

Liofilizuotas maistas gali būti laikomas iki 25 metų. Jo galiojimo laikas priklauso nuo laikymo sąlygų ir būdo. Štai pagrindiniai tinkamo šalčiu džiovinto maisto saugojimo principai, kad jis išliktų šviežias ir tinkamas naudojimui, kai jo prireiks: Įsitikinkite, kad jis yra pilnai sausas Išėmę maistą iš liofilizatoriaus atlaužkite didelį gabalą ir perlaužkite jį pusiau. Patikrinkite, ar pačiame Skaityti toliau