Harvest Right liofilizatoriai lengvai sudžiovina visą pagamintą patiekalą net vieno ciklo metu. Skirtinguose padėkluose galite sudėti skirtingos rūšies maistą (arba net tame pačiame padėkle), nes skoniai nepersiduos. Yra tik kelios išimtys: svogūnus, česnakus ir jelapeno pipirus geriau sudėkite atskirai. Taigi, galite šalčiu džiovinti visus savo maisto likučius vienu kartu. Pvz.: mėsos kepsnys, bulvių piure, troškintos daržovės ir šokoladinį tortą galite sudėti ir sudžiovinti šalčiu vienos partijos metu.
Kai jau planuojate savo patiekalą valgyti, tiesiog užpilkite trupučiu šilto ar karšto vandens ir palaukite kol jis įgaus savo pradinę konsistenciją. Pabaigoje galite pašildyti mikrobangų krosnelėje arba orkaitėje. Šildant makaronus pvz. spageti arba lazaniją, rekomenduojamas pašildymas garuose – tiesiog užpilkite trupučiu karšto vandens, uždenkite dangteliu arba plėvele. Po kelių minučių, garų terpėje atidrėkintas patiekalas bus paruoštas valgymui. Jeigu atidrėkinate casserole jūs galite pripilti šilto vandens apie 1/3 patiekalo aukščio, uždengti ir kepti orkaitėje apie 30-45 minutes prie 180 laipsnių. Jūs būsite nustebę, kad ji atrodo ir yra tokio pat skonio, kaip būdama šviežia.
Duoną ir pyragus supjaustykite riekėmis ar gabalėliais ir sudėkite ant padėklo vienu sluoksniu. Norėdami atidrėkinti suvyniokite kiekvieną riekelę į drėgną rankšluostinį popierių ir leiskite lėtai absorbuoti drėgmę (tai užtruks kelias valandas). Arba galite sudėti kelias riekeles į plastikinį maišelį kartu su drėgnu popieriniu rankšluosčiu ir palikti kuriam laikui maišelį šaldytuve, kad produktai lėtai absorbuotų vandenį.
Vis dar alkani? 😊