Kaip sakoma – žiema artėja. Paskutinės dvi žiemos buvo kaip reta atšiaurios. Net ir tos, be sniego, buvo pakankamai šaltos, kad susidarytų ledas, nepalankios oro sąlygos. Spėlioti dar anksti, tačiau niekas nežino, ar sulauksime pavojingų šalčių, daug sniego. Sniegas ir šaltis reiškia elektros tiekimo sutrikimus, ilgesnį buvimą namuose. Kai nėra galimybės nuvykti į parduotuves, tenka suktis iš padėties ir valgyti tai, ką turime namie. Dažniausiai tada naudojami maisto konservai, kruopos ar šaldyti produktai. Savo šalčio džiovintuvo pagalba stipriai praplėstumėte savo galimybes ir galėtumėte pasiruošti labai įvairaus maisto.
Toks maistas gali būti saugomas iki 25 metų. Lengviausias būdas paruošti šių maisto atsargų – ruošiant pietus ar vakarienę šeimai, tiesiog padvigubinti maisto kiekį ir likutį sudėti į liofilizatorių. Nepamirškite vaisių, daržovių ar uogų. Jeigu sezono metu jų derlius didelis, galima dalį atidėti liofilizavimui ir mėgautis savais vitaminais žiemos metu.