Čili sriuba – tai vienas iš tų patiekalų, kurie niekada nenusibosta. Nenusibosta ir eksperimentuoti su jų skoniu. Žiemą daugelis mėgsta tirštas, mėsiškas, aštrias čili sriubas, kurios sušildo iš vidaus. Pavasarį ieškome lengvesnių receptų – pakeisdami smulkintą jautieną – kalakutiena, kepsnio griežinėlius – daržovėmis, pvz. paprikomis, kukurūzais, aguročiais ar cukinija. Ką benuspręstumėte, visa tai puikiai sudžiovinsite šalčiu.
Turbūt sunku būtų surasti žmogų, kuris nemėgtų čili sriubos. Jei šį patiekalą gaminate dažnai arba gaminate dideliam būriui žmonių, tuomet patogu būtų susidžiovinti šalčiu ir turėti atsarginį vakarienės ar vakarėlio patiekalą. Tam pakaks tiesiog paskleisti čili sriubą ant padėklų ir pradėti procesą. Džiovinant šalčiu iš maisto tiesiog pašalinamas vanduo, išsaugant visas jo skonines ir maistines savybes. Tokį šačliu džiovintą čili sriubą/troškinuką galėsite laikyti iki kitos savaitės, kitų metų ar net iki 25 metų, jei tik supilsite viską į sandarų indą.
Norėdami atidrėkinti, tiesiog užpilkite trupučiu karšto vandens ir pamaišykite, kos jis įgaus pirminę savo konsistenciją. Galite pridėti savo megiamus priedus, pvz. tarkuoto sūrio, krekerių, svogūnų laiškų, kukurūzų duonos ar kukurūzų traškučių. Ir ragaukite! Galite susidžiovinti šalčiu ir šių priedų bei laikyti juos šalia čili, kad visada būtų visas komplektas po ranka.
Tokį patiekalą yra labai patogu pasiimti į žygį su palapinėmis ar bet kokią kitą kelionę. Kiekvienas apsidžiaugtų puodeliu karštos, tirštos čili sriubos.