Kiaušinių liofilizavimas yra vienas iš geriausių jūsų namų šalčio džiovintuvo naudojimo būdų. Tinkamai laikomi liofilizuoti kiaušiniai gali tarnauti daugelį metų ir vis tiek puikiai tiks gaminant pagal įvairius receptus. Be to, jie užima daug mažiau vietos nei sveiki kiaušiniai.
Štai ką reikia žinoti.
Instrukcijos: Kaip liofilizuoti kiaušinius
1. Paruoškite kiaušinius
Jei naudojate neapdorotus kiaušinius, pirmiausia norėsite juos sumaišyti / suplakti. Jei naudojate virtus kiaušinius, supjaustykite juos vienodo dydžio gabalėliais. Padėkite juos ant Harvest Right padėklų. Paprastai viename dėkle galite sutalpinti apie 18 žalių kiaušinių.
Patarimai:
Pirmiausia galite iškloti dėklus pergamentiniu popieriumi, kad būtų lengviau valyti. Vis dėlto tai visiškai neprivaloma.
Naudojant silikoninius paklotus, kiaušinius vėliau bus lengviau išimti iš padėklų. Jūs netgi galite liofilizuoti tiesiai silikoniniuose bandelių puodeliuose!
2. Įjunkite šaldymo džiovintuvą
Kiaušiniams visiškai liofilizuoti prireiks maždaug 24–34 valandų. Kuo daugiau kiaušinių padėsite ant padėklo, tuo ilgiau tai užtruks.
3. Patikrinkite kiaušinius
Pasibaigus procesui, liofilizatorius pats parašys informaciją ekrane „Process complete“. Tada galima atidaryti kameros langą ir patikrinti produkciją. Ištraukite vieną iš padėklų ir paimkite nedidelę dalį liofilizuotų kiaušinių. Palieskite juos, kad įsitikintumėte, jog nėra likusio ledo. Jeigu yra ledo, arba masė nevisiškai sausa, paspauskite mygtuką pridėti daugiau laiko.
4. Sumalkite kiaušinius į miltelius
Liofilizuotus kiaušinius ir supilkite į trintuvą. Sutrinkite į miltelius. Taip pat galite naudoti virtuvės kombainą.
*Tai nėra būtina liofilizuotoms virtiems kiaušiniams, bet suteiks geresnę tekstūrą rehidratuojant.
5. Saugojimas
Ilgalaikiam saugojimui galite naudoti „Mylar“ maišelius arba stiklainius ir deguonies sugėriklius.
Kaip naudoti liofilizuotus kiaušinius
Žali liofilizuoti kiaušiniai
Vietoj šviežių kiaušinių galite naudoti liofilizuotus žalių kiaušinių miltelius bet kokiam receptui, įskaitant plaktą kiaušinienę, blynus ar kepinius. Pirmiausia turėsite rehidratuoti kiaušinius.
Vienas kiaušinis = 2 šaukštai liofilizuotų kiaušinių miltelių
Norėdami rehidratuoti vieną kiaušinį, sumaišykite 2 šaukštus kiaušinių miltelių su 2 šaukštais vandens. Leiskite pastovėti keletą minučių ir gerai išmaišykite.
Virkite arba kepkite prieš valgydami.
Liofilizuota kiaušinienė
Norėdami rehidratuoti plaktus liofilizuotus kiaušinius: sumaišykite ½ puodelio plaktos kiaušinienės su 1/3 puodelio vandens. Leiskite pastovėti keletą minučių ir išmaišykite.
Virtų kiaušinių atidrėkinimas:
Norėdami sureguliuoti tekstūrą, galite įpilti daugiau vandens. Kadangi jie buvo iš anksto virti, prieš valgydami jų virti nereikia – bet jie bus skanesni, jei bent pašildysite. Taigi supilkite rehidratuotą mišinį į karštą keptuvę ir kepkite minutę ar dvi.