KAIP LIOFILIZUOTI SŪRIO PYRAGĄ

Ar galima liofilizuoti sūrio pyragą?

Džiaugiuosi, kad moku liofilizuoti sūrio pyragą. Kai viskas susijauks arba man dėl kokios nors priežasties reikės patekti į savo maisto sandeliuką, nesijaudinsiu dėl angliavandenių ar kalorijų. Tiesą sakant, tikriausiai norėsime kažko, kas mus nudžiugintų, nes kartais tik papildomos kalorijos tai gali.

Susipažinkite su sūrio pyragu.

Geras mūsų draugas vieną dieną bandė atsisakyti šio nuostabaus skanėsto, kai mano vyras  padėjo darbuotis ant jų stogo. Gardumynas nebuvo būtinas, BET jis buvo labai įvertintas. Kas gi nenorėtų kažko, kas atrodytų taip be galo skaniai, o skonis būtų dar geresnis?

Tu teisus. Negalėjau jo atmesti. Kaip tai būtų buvę nemandagu?

Liofilizuojamas aviečių sūrio pyragas

Buvau labai dėkinga, kad draugė atnešė naminio aviečių užpilo. Ji viena iš tų moterų, kurios gali viską – sūrio pyragas buvo gaminamas iš jos daržo aviečių ir iš… atspėjote, jos ožkų ožkos pieno.

Tai buvo pats kremiškiausias sūrio pyragas, kokį tik esu valgiusi. Turėjau nugalėti save ir atimti tą gabalėlį iš savęs, kad galėčiau jį išliofilizuoti.

Įsivaizduočiau, kad bet koks užpilas būtų puikus: uogų, mėlynių, braškių, persikų, gervuogių ir kt. Tai tikrai priklauso nuo to, kas yra jūsų mėgstamiausia. Jūs taip pat galite jį gaminti be užpilo.

Kaip paruošti sūrio pyragą liofilizavimui?

Tikriausiai galėtumėte liofilizuoti ir visą, nesupjaustytą pyragą, bet aš esu gana pasiryžusi didžiąją dalį savo liofilizuotų gaminių laikyti mylar maišeliuose, kad galėčiau tiesiog paimti ir eiti, jei reikia. Man patinka idėja apie mažesnius dydžius ir viską, kas nebus sugadinta, kai pakuosiu į tuos maišelius.

Aš mačiau sūrio pyrago gabalėlių stiklainiuose ir jie yra nuostabūs ir puikiai dažomi. Bet aš asmeniškai negaliu sukišti daug trapių produktų į ankštus stiklainius, jų nesutraiškius.

Šį sūrio pyragą aš supjausčiau mažais gabalėliais, kol jis buvo šaltas, bet geriau būtų jį užšaldyti ir tada supjaustyti.

Liofilizuoti sūrio pyrago kąsneliai

Sūrio pyragą supjaustyčiau vieno colio colio kvadratais. Ne ta trapi netvarka, kurią matote aukščiau. Tačiau tai buvo neišvengiama ir tuo metu man buvo tikrai sunku nesuvalgyti visko, ką mačiau aplink. Pluta tikrai buvo tokia trapi ir skani, kaip atrodo.

Jie puikiai laikomi stikliniuose indeliuose arba milar maišeliuose, per daug nesijaudinant dėl subyrėjimo. Kai jie yra viso gabalo dydžio, kraštai nutrūksta ir kyla didesnis pavojus prarasti formos vientisumą.

Liofilizuotas desertas

Kalbant apie liofilizuotus desertus, sūrio pyragas yra vienas iš mano mėgstamiausių. Jis yra universalus ir su juo galite daug nuveikti. Maža to, tai skanu.

Tačiau koks tai puikus desertas, kurį verta turėti savo maisto sandeliuke. Kadaj ums prisireikia užsukti į maisto saugyklą? Patogiai supakuotas ir paruoštas maistas dažnai yra būtinas didelio streso metu, o sūrio pyragas yra puikus maistas, kurį galima valgyti po saują ar tiesiog lėtai mėgautis kąsneliu. Be to, būkime sąžiningi, kai jums reikia deserto, daugiau kalorijų yra geriau. Tikriausiai tai bus pirmas kartas mano gyvenime, kai skatinsiu save valgyti viską. Daug kalorijų? Taip, prašau!

Tai puikus būdas išlaikyti desertą ilgą laiką iki pasaulio pabaigos. Kiti desertai, kuriuos galite šaldyti, yra: vegetariškas ar mėsos pyragas, ledai, saldainiai ir kt.

Kokia yra liofilizuoto sūrio pyrago tekstūra

Jis stebėtinai gerai išlaiko tekstūrą proceso metu. Tik vienas kąsnis iš dviejų padėklų sūrio pyrago, kurį paėmiau į rankas atsiskyrė sluoksniais. Pluta liko ant padėklo, o likusi dalis iškilo mano pirštuose. Turėjau suvalgyti tą, kad įsitikinčiau, ar viskas gerai. Neteiskite manęs.

Matote, kad ant mano pirštų yra nedideli sūrio pyrago dribsniai. Sūrio pyragas yra beveik kaip ledai, kai jie džiovinami šalčiu.

Kaip atidrėkinti ar paruošti liofilizuotą sūrio pyragą

Galite panardinti į bet kokį skystį (aš rekomenduočiau vandenį, bet tai aš), tada padėkite ant lėkštės ir uždenkite. Leiskite jam pailsėti keletą minučių, ir jis bus beveik pasiruošęs. Kuo didesnis sūrio pyragas, tuo ilgiau užtrunka jį atidrėkinti.

Bet kam atidrėkinti? Man jie patinka kąsnio dydžio dėl priežasties. Mano mėgstamiausias būdas juos valgyti yra tiesiog įsikišti į burną tokius, kokie jie yra. Dėl to juos lengva supakuoti ir valgyti, kai aš stovyklauju, važinėju dviračiu, medžioju ar bastausi be reikalo – ne tai, kad išsekiau, bet vis tiek esu pasirengusi bet kam su sūrio pyragu. Galbūt net galėsiu iškeisti sūrio pyragą į ką nors kitką, jei reikės!

Visi parinkimai yra nuostabūs ir universalūs.

Rekomenduoju pabandyti!

KAIP AŠ LIOFILIZUOJU SŪRIO PYRAGĄ?

Daugelis žmonių mano, kad džiovinimas šalčiu patiems yra beveik neįmanomas. Tai toli gražu nėra tikrovė. Harvest Right palengvina džiovinimą šalčiu namuose. Jie parduoda skirtingų dydžių liofilizatorius, kurie atlieka viską, išskyrus paruošimą ir pakavimą.

Tai priklauso nuo jūsų.

Visiems tikslams čia, „Freeze Drying Mama“ naudojame vidutinio dydžio šaldymo džiovintuvą. Čia galite patikrinti Harvest Right siūlomus dydžius.

Ši mašina pirmiausia užšaldo daiktus ant nerūdijančio plieno padėklų iki -41 laipsnio ar žemesnės temperatūros. Tai trunka apie 6-10 valandų.

Tada įsijungia vakuuminis siurblys ir sukuria vakuumą būgno viduje. Tai yra džiovinimo etapas, kuris padidins ir sumažins padėklo šilumą iki gana šiltos temperatūros. Dėl to šaldyti daiktai garų pavidalu išskiria vandenį. Vakuumas siurbia drėgmę į būgną. Tai susikaupia ledo pavidalu ant vidinio būgno apskritimo.

Tada yra galutinis džiovinimas, kuris iš esmės yra tas pats, bet su juo susijęs laikas ir pabaiga!

KOKIUS NUSTATYMUS NAUDOTI LIOFILIZATORIUJE?

Harvest Right šalčio džiovintuve – tai veikia su visais dydžiais – padėjęs padėklus būgno viduje ant lentynų, užveriu stiklą ir pasuku rankeną. Kompiuterio jutikliniame ekrane pasirinkau START > CONTINUE. Įvedusi nustatymus ir įsitikinusi, kad nutekėjimo šlangelė yra uždaryta, palikau liofilizuotis.

Palik komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *