Yra ne vienas maisto konservavimo būdas. Tačiau viena iš paskutinių naujovių, džiovinimas šalčiu namuose, greičiausiai geriausias iš visų. Svarbiausia, kad maistas būtų šviežias iki tol, kol bus panaudotas. Skonis ir maistinė vertė yra tokie pat, kaip šviežio maisto. Be to galiojimo trukmė gali būti iki 25 metų. Ir nereikalingi jokie maisto priedai, ar konservantai.
Kiekvienas yra girdėjęs ar išbandęs konservavimą stiklainiuose, skardinėse ar buteliuose. Bet ar žinojote, kaip tai prasidėjo?
1795-ais metais Prancūzijos kariuomenė pasiūlė 12 000 frankų prizą tam, kas sugalvos naują konservavimo metodą. Nicolas Appert, Paryžiaus konditeris, priėmė iššūkį ir pradėjo eksperimentuoti. Jo metodas pasitvirtino konservuojant sriubas, daržoves, sultis, pieno produktus, želė, uogienes ir sirupus. Appert sudėdavo maisto produktus į stiklinius indus ir sandariai uždarydavo kamščiu su specialiu vašku. Tada dėdavo į verdantį vandenį. Po 15 metų, 1810-aisiais, Appert‘as buvo apdovanotas Navy prizu iš pačio Prancūzijos ministro Count Montelivert, rankų. Ir tada prasidėjo konservavimo skardinėse ir stiklainiuose era. Tuo metu tai beveik atrodė „Per daug gerai, kad būtų tiesa“.
Po konservavimo stiklainiuose ir skardinėse atradimo, kitus 270 metų nieko naujo konservavimo srityje nenutiko. Ir tada, 2-ojo Pasaulinio Karo metu, buvo atrastas modernus džiovinimo šalčiu metodas. Iš JAV į Europą buvo siunčiamas kraujo serumas, kuris buvo reikalingas sužeistųjų gydymui. Jo transportavimui buvo reikalingi šaldytuvai. Dėl jų trūkumo dalis siunčiamo serumo sugesdavo ir nepasiekdavo tų, kuriems jo labai reikėjo. Džiovinimas šalčiu buvo išrastas siekiant chemiškai stabilizuoti serumą ir išlaikyti jo veiksmingumą be šaldytuvo. Trumpai tariant, džiovinimo šalčiu procesas buvo panaudotas ir penicilino gamyboje. Šiomis dienomis dauguma farmacinių produktų yra džiovinami šalčiu, siekiant išlaikyti jų šviežumą ir veiksmingumą.
Kai kuriems gal ir nelabai svarbu lengva transportuoti konservuotą maistą, ar ne. Tačiau daug žmonių iškylauja, eina į kelių dienų žygius ar pasiima savo maistą į darbą. Neštis stiklainiuose konservuotą maistą gali būti nepatogu. Jie sunkūs ir gali sudužti. Be to, tokio maisto saugojimas taip pat problematiškas, nes stiklainiai užima daug vietos. Jei atsineštumėte į darbą stiklainį konservuotų persikų, atrodytų neįprastai. Tačiau atsinešti šalčiu džiovintų persikų maišelį būtų daug paprasčiau. Ir jie būtų daug sveikesni ir skanesni nei bulvių traškučiai.
Šalčiu džiovintas maistas yra lengvas, nes pašalintas visas vanduo. Apie 5kg maišelis šviežių obuolių po džiovinimo šalčiu svers apie 0,5kg. Transportuoti tokį maistą daug paprasčiau, todėl jį taip vertina ir iškylautojai bei žygeiviai.
Mes nenorėjome pasakyti, kad toks maistas lengvai lankstosi. Mes turėjome galvoje tai, kad jūs galite šalčiu džiovinti bet kokį produktą, kuris turi vandens: mėsą, vaisius, daržoves, pieno produktus, kiaušinius ir paruoštus patiekalus. Nesibaigiantys nuotykiai.
Šalčiu džiovintas maistas išsaugo savo tikrąjį skonį, spalvą ir 97% maistinių medžiagų.
Šalčiu džiovintas maistas, laikomas sandariuose induose ištraukus deguonį, gali būti saugomas iki 25 metų.
Tiesiog paspauskite mygtuką, palieskite ekraną ir patentuota „Smart Freeze“ technologija pajus, kada bus baigta.
Atsakingai pagaminta rankiniu būdu. 1,9mm storio, aukščiausios kokybės Plexiglass organinio stiklo durys ir ypatingai didelė izoliacija leidžia išgauti -40˚C šaltį.
Maisto kiekis vienos partijos metu
Švieži produktai: 2.7–4.5 KG
Džiovintų šaltyje: 5.7-9.5 L
Per metus
Švieži produktai: 816 KG
Džiovintų šaltyje: 1584 L
Kaina nuo: 2790€
PirktiMaisto kiekis vienos partijos metu
Švieži produktai: 4.5–6.8 KG
Džiovintų šaltyje: 8-14.3 L
Per metus
Švieži produktai: 1360 KG
Džiovintų šaltyje: 2460 L
Kaina nuo: 3770€
PirktiMaisto kiekis vienos partijos metu
Švieži produktai: 8–12.2 KG
Džiovintų šaltyje: 14.2-25.7 L
Per metus
Švieži produktai: 2270 KG
Džiovintų šaltyje: 4120 L
Kaina nuo: 4690€
PirktiŠis produktas yra tvirtos konstrukcijos, patikimas ir juo lengva naudotis. Mėgaujamės liofilizuotais vaisiais ir daržovėmis, mėsa, likučiais ir desertais ... vienintelė kliūtis yra tik mūsų fantazija. Freezedry.lt aptarnavimas yra patikimas, draugiškas ir naudingas.
-TomasAš žaviuosi šiuo konservavimo būdu, nes jaučiu poreikį pasiruošti maisto tiems laikams, kuomet galbūt tiek daug neturėsime.
-KristenTai geriausias daiktas, kokį esame pirkę. Tiesiog negalime sulaukti vasaros, kada galėsime džiovinti šalčiu savo sodo vaisius ir daržoves. Aš neturiu žodžių, kaip galėčiau dar rekomenduoti šį įrengimą. Jau visiems pažįstamiems papasakojome apie jį.
-DawnaJūsų klientų aptarnavimo skyrius padarė daugiau, nei jiems priklauso. Jūsų pastangos ir mandagumas buvo išskirtiniai ir nusipelno pagyrų. Aš pasakoju visiems apie jūsų nuostabų šalčio džiovintuvą ir puikų aptarnavimą. Sėkmės jums.
-DeenMes esame labai nustebinti, kaip gavosi maistas. Mes džiovinome šalčiu troškintą jautieną, vištieną, žirnius, morkas, žaliąsias pupeles, bulves, braškes, bananus, žiedinius kopūstus ir net daržovių troškinį. Puikūs rezultatai. Visi produktai buvo skanūs, tarsi tik nuskinti.
-RossNuostabu džiovinti šalčiu savo pagamintą maistą. Tai žymiai pigiau, nei pirkti tokį maistą parduotuvėje. Mes žinome ką įdėjome ir galime pasiruošti ilgo galiojimo maisto, kuris atitinka mūsų reikalavimus.
-Mishele