Šalčiu džiovintų pieno produktų atidrėkinimas

Šalčiu džiovinti pieno produktai yra vienas iš universaliausių ingredientų jūsų sandėliuke. Juos ne tik lengva liofilizuoti, bet ir labai paprasta atidrėkinti bei panaudoti maisto gamyboje. Pvz. jogurtas turi daug baltymų, taigi pridėję jo į pusryčių košę, gausite papildomą maistingą ingredientą. Todėl jogurto lašeliai yra taip mėgstami. O jei dar nebandėte šalčiu džiovintų ledų, tai dabar yra pats laikas jų paragauti.

Džiovindami šalčiu jogurtą ar grietinę, galite konditeriniu šviršktu ar šaukšteliu ant padėklo sudėlioti nedidelius 1-2cm dydžio taškelius. Arba tiesiog paskleiskite sluoksnį ant padėklo, jei jums forma nesvarbi. Paskui tik sulaužysite norimo dydžio gabaliukais.

Galite džiovinti šalčiu ir pieną. Paskui gautą produktą sumalsite į miltelius. Norėdami juos atidrėkinti, tiesiog pridėkite šiek tiek vandens ir maišykite, kol įgaus pradinę formą ir konsistenciją. Ne visada šalčiu džiovintus pieno produktus prieš naudojimą būtina atidrėkinti. Pvz. ledų sumuštinukai – labai skanus, traškus užkandis, o šalčiu džiovinto pieno milteliais galite balinti savo kavą.

Šalčiu džiovinti galite ir pjaustytą ar tarkuotą sūrį. Norėdami atidrėkinti, tiesiog jį pabarstykite ant savo iškepto patiekalo, uždenkite su folija ir jis tiesiog sudrėks. Arba apipurkškite trupučiu H²O ir pašildykite mikrobangų krosnelėje. Turėsite lydyto sūrio.

Norėdami sudrėkinti pjaustytą sūrį, įdėkite užsidarantį maišelį su drėgnu rankšluostuku ir jis įgaus pradinę konsistenciją. Šalčiu džiovintas sūris skanus ir nesudrėkintas. Be to patogu turėti sūrio po ranka gaminant makaronų patiekalus.

Pieno produktai turi trumpą galiojimo laiką, net ir laikomi šaldytuve. Tačiau turėdami namų šalčio džiovintuvą, jūs ne tik sumažinsite išmetamų produktų kiekį, bet paįvairinsite savo ilgo galiojimo laiko produktų įvairovę.

20 Komentarų “Šalčiu džiovintų pieno produktų atidrėkinimas”

  • Svečias

    says:

    Ar galima šalčiu džiovinti šalčiu pieną? Ar jis tam tinkamas?

    • Taip. Pienas puikiai susidžiovina šalčiu. Tampa maistingais pieno milteliais, kuriuos labai lengva atidrėkinti vėl.

  • Svečias

    says:

    Ar galima šalčiu džiovinti riebią plakamąją grietinėlę? Ar ją vėl atidrėkinus, ji išlaikys savo kreminę, švelnią konsistenciją? Ar riebalai nesušoka? Be to, jei tinkamai saugant (su deguonies absorberiais), kaip ilgai ją gaima laikyti?

    • Šalčiu džiovinta riebi grietinėlė – tai gan trumpo galiojimo laiko produktas. Kadangi riebalų procentas yra toks didelis, šis produktas linkęs turėti riebaluotumo pojūtį iškart po liofilizacijos proceso ir nėra tas produktas kurį būtų tinkamas labai ilgam saugojimui. Geriau bandykite liofilizuoti riebią kokosų grietinėlę. Mano bandymai buvo sėkmingi. Galite ją išplakti ir tada džiovinti šalčiu. Arba panaudoti savo patiekaluose ir tada juos džiovinti šalčiu.

  • Svečias

    says:

    Ar galima šalčiu džiovinti nepasterizuotą pieną?
    Koks turi būti vandens santykis norint sudrėkinti šalčiu džiovintą pieną?

    • Santykis turi būti 1 ir 1 (vanduo / pieno milteliai).

  • Svečias

    says:

    Ar Harvest Right šalčio džiovintuvai parduodami su instrukcijų knygelėmis (kaip džiovinti šalčiu ir vėl atstatyti drėgmę)?

    • Taip, jūs gausite naudojimosi instrukciją ir patarimus pradedančiajam, kurie padės pradžioje. Taip pat internetu pateikiame daug šaltinių, kurie padės orentuotis, kaip elgtis su įvairiais produktais ir ko tikėtis. Sudėtinga pateikti vieną liofilizacijos/drėgmės atstatymo laiką ir metodą, nes produktai labai įvairūs. Tačiau aparate nustatyti išankstiniai režimai tiks daugumai produktų. Tiesiog reikės patikrinti produktus kiekvienos partijos gale ir nuspręsti ar produktas tinkamas, ar dar reikia prailginti džiovinimo laiką. Daug išmoksite savaime, pradėję naudotis liofilizatoriumi jūs vėliau natūraliai pajausite ir išmoksite tam tikrų subtilybių.

  • Svečias

    says:

    Ar galima šalčiu džiovinti pasukas?

  • Svečias

    says:

    Ar reikia tikėtis, kad kol mokysiuos aš sugadinsiu dalį produktų? Ir jei aš savo šalčio džiovintuvą naudosiu 1 kartą per savaitę, ar man reikia jį kada nors atlydyti, atšildyti?

    • Aš nesugadinau nei vieno produkto, net ir pačioje pradžioje. Šiais šalčio džiovintuvais labai paprasta naudotis. Jei naudosite 1 kartą per savaitę, niekada neturėsite atlaidinti. Atlaidinimas reikalingas tik gretimoms partijoms.

  • Svečias

    says:

    Džiovinau šalčiu bulvių salotas. Bulvės buvo sausos ir traškios, kokios ir turėtų būti, tačiau likusi salotų dalis, kurioje buvo riebalų, taip ir liko riebaluota, klampi masė. Tad riebių produktų patariu nedžiovinti šalčiu, nes nepavyks gerai.

    Ar galima džiovinti šalčiu kefyrą?

    • Žinau, kad kefyro džiovinimas šalčiu bandžiusiems buvo sėkmingas.

  • Svečias

    says:

    Ar sudžiovinus šalčiu 3L pieno, po atidrėkinimo jo kiekis sumažėja?

    • Ne, lieka tiek pat. Tiesiog atidrėkinant supilkite miltelius į 3L indą ir žinosite, kiek vandens reikės įpilti, kad vėl būtų 3L.

  • Svečias

    says:

    Ar stiklainiai, kuriuose laikau šalčiu džiovintą pieną tui būti uždaryti prieš tai ištraukiant orą, vakuumuojant? Ar užteks tiesiog paprastai užsukti dangtelius?

    • Jei norėsite laikyti ilgiau nei kelias savaites, patarčiau pašalinti deguonį. Užsandarinimas su deguonies absorberiais yra geriausias pasirinkimas.

  • Svečias

    says:

    Ar galima džiovinti šalčiu ryžių pieną?

    • Aš to nebandžiau, bet manau tai turėtų būti galima padaryti, nes ir ryžiai puikiai susidžiovina šalčiu.

Palikti komentarą freezeadmin Nutraukti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *